Upravljanje pijacama

Foto1394Upravljanje pijacama

“Zelena pijaca” Ili u narodu poznatija kao “Pazar” predstavlja naj- znacajniju povrsinu u gradu, koja je namjenjena vrsenju usluga prometa i kupoprodaji svih vrsta roba, pocev od poljoprivrednih pa sve do zanatskih i lake industrije

 

Upravljanje zelenih i stocnih pijaca

Zelene pijace u Gnjilanu, Kamenici i Vitini kao i stocna pijaca u Vitini predstavljaju znacajan privredni sektor Pomoravskog regiona. Trgovci i seljani regiona nude svoje sezonske proizvode kao i razne druge industrijske proizvode.

Pijace ili pazari kao neminovna sastajalista trgovaca su takodje i neizbezni delovi kulture ne samo Balkanskog poluostrva vec i mnogo sire, s toga se ni Gnjilanska pijaca ne moze izdvojiti iz opste kulture Pomoravskog regiona.

Obzirom da je danas trziste poprimilo globalne dimenzije, s toga i pijace u Gnjilanu, Vitini i Kamenici nude regionu proizvode sa svih cetiri strana sveta.

Da bi se pijace uzdigle na nivou potreba stanovnistva, trgovaca (proizvodjaca) i potrosaca, opstinske strukture vlasti bi trebalo da rade na poboljsanju infrastrukturalnih uslova na njima.

No, nezavisno od toga Kompanija Eco-Higjiena u sklopu svojih odgovornosti i nadleznosti sa higijenskog aspekta odrzava trgovinske povrsine i organizuje naplatu tih usluga.

U Vitini osim zelene pijace RJ kompanije Eco-Higjiena odrzava i upravlja i stocnom pijacom. i u ovoj pijaci se u bliznjoj buducnosti ocekuje da Opstina stvori bolje infrastrukturalne uslove za bolje i kvalitetnije usluge.

[slideshow_deploy id=’454’]